Negocierea salariului: cum se negociaza salariul in functie de experienta

Atunci cand un candidat primeste o oferta de munca, negocierea salariului este unul dintre cele mai sensibile puncte, indiferent de nivelul de experienta al acestuia. Intregul proces de recrutare si selectie se bazeaza pe criteriile riguroase ale expertilor in resurse umane. Totusi, chiar daca potentiali candidati au depasit selectia preliminara si au fost selectati pentru testarea competentelor, acestia nu se simt confortabil sa ceara un salariu in functie de nivelul lor de pregatire.

Majoritatea managerilor ofera oportunitatea candidatilor selectati sa se gandeasca la oferta si nu asteapta un raspuns imediat. Insa, cat de eficienta este aceasta strategie si ce asteptari trebuie sa aiba managerii in astfel de situatii? Daca vrei sa afli toate acestea, citeste in continuare acest articol.

1. Negocierea salariului in functie de experienta

Majoritatea angajatorilor au un buget alocat fiecarui rol, insa, acestia se asteapta ca fiecare potential candidat sa isi negocieze salariul, in functie de nivelul de experienta in domeniu. Desigur ca, majoritatea salariilor sunt echitabile si sunt la nivelul tendintelor din industrie, insa este nevoie de o strategie bine pusa la punct pentru a convinge cei mai buni candidati sa te aleaga pe tine ca angajator. Descopera in continuare cum ai putea face negocierea salariului in functie de experienta candidatului.

2. Cum sa negociezi salariul cu un incepator?

In procesul de recrutare si selectie al incepatorilor se utilizeaza instrumente de cautare si de identificare a candidatilor cu profil de succes. Majoritatea angajatorilor, indiferent de domeniul de activitate, nu au acces la toate tehnicile de cautare, astfel incat anumite persoane s-ar putea sa nu corespunda profilului de candidat si nici sa nu aiba competentele profesionale si personale. De aceea, serviciile unei societati specializate in angajare te pot ajuta sa faci economii de cost si de timp si poate manageria mai usor negocierea salariului.

3. Cum sa negociezi salariul cu un expert?

In cazul unui potential candidat cu experienta in domeniu, negocierea salariala trebuie sa fie mult mai flexibila. Majoritatea persoanelor care vor sa faca o schimbare a angajatorului si sunt experti intr-un anumit domeniu sau pe un anumit rol, cu siguranta au facut cercetare de piata si sunt informatii cu privire la tendintele salariale. Persoanele cu experienta sunt cu adevarat valoaroase pentru orice angajator, astfel, negocierea salariala trebuie facuta diferit. Este important sa platesti o persoana suficient de bine pentru a o face sa renunte la vechiul loc de munca. Daca bugetul alocat nu iti permite sa oferi mai mult, scoate in evidenta beneficiile pe care tu, ca potential angajator le poti oferi candidatului. Chiar daca asa pare, nu intodeauna salariul este cel care convinge un om sa isi caute un nou angajator.

Negocierea salariului poate fi o discutie dificila si stanjenitoare pentru un potential candidat. Stresul procesului de recrutare este coplesitor, mai ales daca domeniul tau de activitate nu este specializat cu aceste practici. Totusi, inevitabil aceste discutii sunt esentiale in stabilirea candidatului ideal. Astfel, negocierea trebuie facuta in functie de competentele personale si profesionale ale candidatului, dar si de bugetul alocat pozitiei deschise. In cazul in care ai nevoie de un proces de recrutare care sa iti economiseasca timpul si costurile, apeleaza la serviciile unei companii de resurse umane cu multa experienta in domeniu.

Sursa foto: shutterstock.com

Share:
Build your future © 2017 Human Source. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram