Cum sa te prezinti la un interviu la o firma de recrutare de personal

Gasirea unui loc de munca in ziua de azi nu mai este dificila datorita varietatii de canale disponibile. Cu toate acestea, unul dintre cele mai sigure este reprezentat de firmele de recrutare care nu doar ca au baze destul de extinse cu joburi, ci prezinta si garantia unui contract de munca pe diverse perioade de timp. In afara acestor lucruri, o agentie te poate cauta atunci cand are oportunitati de angajare care se pliaza pe cunostintele si experienta ta. Iar daca ai ajuns in acest punct, urmatorul pas este sa te pregatesti pentru interviu.

Cum te prezinti la interviu si, mai ales, ce presupune o intalnire in vederea angajarii cu un recrutor? Afla din articolul de mai jos.

1. Cum sa te prezinti la un interviu – pregatirea pentru intalnirea cu recrutorul

Primul lucru de care este bine sa tii cont atunci cand esti contactat in vederea unui interviu de catre o firma de recrutare este ca aceasta te poate cauta in vederea unui posibil loc de munca pentru un angajator sau pentru un contract de munca incheiat direct cu agentia care te va plasa la societati care au nevoie de personal in sistem de leasing sau chiar de muncitori sezonieri, mai ales in cazul in care jobul este in afara tarii.

Daca doresti sa stii cum sa te prezinti la interviul cu o agentie de recrutare, trebuie sa stii ca este bine sa acorzi atentie acelorasi aspecte ca si atunci cand urmeaza sa te vezi fata in fata cu potentialul angajator. Astfel:

  • pregateste-ti o tinuta adecvata unei asemenea intalniri;
  • revizuieste-ti CV-ul si ia o copie cu tine chiar daca agentia de recrutare are deja unul;
  • punctualitatea este foarte importanta, asadar, ia-ti o marja de siguranta pentru a ajunge la timp.

In afara acestor lucruri, te poti pregati si cu cateva interbari pe care le poti avea despre job-ul sau firma cu care ar urma sa ai interviul final in cazul in care treci de aceasta etapa. De asemenea, iti poti pregati si o mica prezentare daca ai emotii atunci cand ti se cere sa vorbesti despre tine.

Atunci cand te gandesti la cum trebuie sa te prezinti la un interviu chiar daca este cu o agentie de plasare a fortei de munca, poti stabili un set de intrebari pe care le poti adresa recrutorului. Din acest punct de vedere, trebuie sa stii ca acesta te poate ajuta cu contracte pe perioada determinata sau nedeterminata, asadar, aceasta poate fi una dintre cele mai importante detalii despre care ai putea cere informatii.

2. Cum trebuie sa te prezinti la un interviu de angajare

Daca ai trecut de prima etapa in care ai stabilit detaliile intalnirii si ai hotarat impreuna cu recrutorul ca locul de munca propus ar putea fi o alegere potrivita, probabil esti curios cum sa te prezinti la un interviu de angajare cu firma care te-a contactat. In acest scop te poti interesa exact ce presupune jobul care ti-a fost propus pentru a fi pregatit pentru eventuale intrebari din partea agentiei. De asemenea, daca ti-a fost prezentata si societatea pentru care ai putea lucra, poti cauta si informatii despre aceasta. In acest fel sansele ca tu sa fii cel care obtine contractul respectiv cresc.

Atunci cand vrei sa stii cum te prezinti la un interviu de angajare chiar daca acesta nu este angajatorul direct, este bine sa te porti exact cum te-ai comporta in fata reprezentantului firmei care te-ar putea angaja, deoarece aceasta ar fi putea fi urmatoarea etapa in procesul de selectie.

Firmele de recrutare sunt destul de riguroase in procedurile de selectie de personal, astfel ca atunci cand vrei sa stii cum trebuie sa te prezinti la un interviu de angajare poti pune catavea intrebari legate de acest aspect persoanei care te contacteaza. Poti intreba daca trebuie sa duci anumite documente, precum atestate sau certificate de calificare, de exemplu.

Avand in vedere ca agentiile recruteaza si forta de munca pentru joburi in afara tarii, iti poti verifica si cunostintele de limbi straine, mai ales ca poti avea de trecut de diferite teste. Interviul cu o firma de recrutare este doar primul pas spre un job, de aceea pregatirea si prezentarea la interviu trebuie sa fie facuta cu atentie, mai ales ca astfel de companii ofera mai multe tipuri de servicii clientilor lor.

Cum sa te prezinti la un interviu cu o firma de recrutare? In acelasi fel in care te-ai pregati pentru o intalnire cu reprezentantul firmei cu care ar urma sa lucrezi, mai ales ca aceasta prima intrevedere te poate pregati in acest sens. De aceea, atentia la detalii, de la punctualitate la tinuta si pregatirea unor interbari care sa arate interesul tau pentru jobul respectiv sunt foarte importante. De asemenea, trebuie sa fii pregatit si pentru anumite teste si intrebari din partea recrutorului care te pot ajuta sa iti cresti sansele de angajare.

Sursa foto: Pixabay.com

Share:
Build your future © 2017 Human Source. Toate drepturile rezervate.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram